Hur det startade

I slutet på 80-talet bestämde sig amerikanen Greg för att pröva sin lycka i Sverige. Han ville träffa en vacker, blond svenska och han tänkte kombinera denna plan med sin affärsidé. Greg hade en suverän produkt gjord på apelsinskal från det soliga Florida och den tänkte han presentera för svenskarna. Han tog fram en karta av Sverige satte fingret mitt i Sverige och hamnade i Sundsvall. Full av entusiasm packade han sin väska med produkter och for till Sverige.

Nu var det inte så lätt, varken att hitta en flicka eller att sälja produkter med amerikansk entusiasm. Han satsade många dollar på att anställa personal och göra marknadsföring.

Under tiden brottades Thorsten Ludwig med stora problem i sin nya fina lokal. Han drev på den här tiden ett konstgalleri och i lokalen hade man avlägsnat en heltäckningsmatta, men klisterresterna fanns fortfarande kvar. De var helt omöjliga att avlägsna och gav mörka fläckar på golvet. En vacker dag stiger en försäljare in genom dörren och presenterar en produkt som tar bort just klister. Thorsten testar på sitt golv och som genom ett under löstes fläckarna upp och i lokalen spred sig en doft av apelsin.

”The rest is history”, som Greg skulle säga. Greg for tillbaka till USA och Thorsten tog över företaget tillsammans med sin fru Katja. 2010 blev Hans Trogen delägare och hans fru Marie började arbeta i företaget. Efter flera år av samarbete valde Thorsten och Katja att satsa all sin tid på sitt byggföretag och Enviro Technologies drivs sedan slutet av 2019 vidare av Hans och Marie Trogen.

Produkterna är idag fler, men 501 Enviro Solve är fortfarande storsäljaren. Enviro Technologies AB fortsätter att satsa på produkter med wow-effekt, hellre färre men bättre produkter. Vårt motto är ”Vi löser det!” och vi har det lilla företagets fördelar med flexibilitet, service och personlig kontakt med kunderna.

Naturens eget lösningsmedel

Huvudingrediensen i 501 Enviro Solve är D-limonen. Det är en restprodukt från juice-industrin. Man tar helt enkelt tillvara på skalen från citrusfrukter och får då ett mycket effektivt lösningsmedel. D-limonen används även som doftmedel (den har en stark doft av apelsin) och i små mängder i livsmedel. 501 Enviro Solve innehåller till största delen D-limonen och det gör den mycket kraftfull.

501 Enviro Solve